OKULUMUZ 3/D SINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN E-TWİNNİNG PROJESİ: GERİ DÖNÜŞÜM KAHRAMANLARI

Okulumuz 3-D Sınıfı Öğrencileri, öğretmenleri H.Akasya Yüksel eşliğinde etwinning projesi'' Geri Dönüşüm Kahramanları "projesini uygulamaya başlamıştır.

21.12.2021 375

Proje hakkında

Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, eğer üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmezsek, doğaya geri dönüşü olmayacak zararlar vereceğiz. Tahmin edildiği gibi dünya nüfusu 2050 yılına kadar 9.6 milyona ulaşacak olursa , bugünkü üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı devam ettirmek için üç kat daha büyük bir dünyaya ihtiyacımız olacak.Bu bilgiler ışığında atıklarımızı azaltmanın, sürdürülebilir malları satın almanın, gıda israfının önüne geçmenin, doğayı ve çevreyi korumanın gerekliliğini anlatıp, farkındalık yaratmak. Doğayı korumanın kendimizi korumak olduğu bilincini oluşturmak projemizin çıkış noktasıdır.

1 Atık miktarını azaltmak,

2 Çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak,

3 Çevre bilinci oluşturmak,

4 Geri dönüşümün gerekliliğini anlatmak,

5 Doğayı korumak,

6 Doğayı korumanın önemini anlamak,

7 Sağlıklı tüketim alışkanlığı edinmeye yardımcı olmak,

8 İsrafın önüne geçmenin önemini fark etmek,

9 Çevre, doğa alanında çalışan kurum ve kuruluşları tanımak.

* Doğa bilincinin oluşması,

* Çevreye yönelik olumlu tutum içine girilmesi,

* Geri dönüşümün öneminin ve gerekliliğinin kavranıp, davranışlarının bu doğrultuda değişmeye başlaması,

* 'Sıfır Atık' anlayışının geliştirilmesi,

* Doğa sevgisi geliştirmesi,

* İsrafın önüne geçilmesi.

21-12-202121-12-2021